keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Helmistä tulee emo

Helmi aloitti kauan odotetun juoksun toukokuun 18. päivä ja kuun vaihteessa käytiin Turussa sulhasta moikkaamassa. Sulhanen on punainen keskikokoinen villakoirapoika Dragonflame's Golden Eye, tuttavallisemmin Rico. Vaan eipä sulholla ja Helmillä vielä synkannut ollenkaan. Helmin juoksu ei ollut edennyt ihan sitä tahtia, mitä olimme laskeskelleet. Onneksi on ihmeellinen tiede ja Helmiltä otettin perjantaina 31.5. progetestit. Oli jo juoksujen 14. päivä, mutta progearvo oli vasta 0,6 - lähes samaa tasoa kun nartulla, jolla ei edes juoksua ole. Oltiin siis auttamattomasti liian ajoissa liikkeellä ja jäimme suosiolla odottamaan seuraavaa viikkoa.

Keskiviikkona 5.6. suuntasimme taas kohti Turkua ja tällä kertaa astutus onnistui oikein mallikkaasti! Käytiin vielä varuilta progetestissä ja testin tulos 6,7 osoitti sekin, että oikeaan aikaan ollaan liikkeellä. Mirjam vei Helmin vielä perjantaina treffeille Ricon luo ja sitten jäätiinkin jännittyneenä odottamaan mahdollisia merkkejä tiineydestä.

Ja kyllähän niitä merkkejä tuli! Hyvissä ajoin ennenkuin mitään fyysisiä merkkejä edes oli havaittavissa. Teen Helmillekin tuonne "Pentusia"-osioon oman tiineyskalenterin tarkkoine oireineen ja mittoineen. Mutta hellyydenkipeys, aamuiset ruokahaluttomuudet ja epätavallinen rauhallisuus olivat selkeimmät viestit kotiväelle, että jälkikasvua on tosiaan tulossa.

Tätä kirjoittaessani tiineysviikkoja on takana jo viisi. Painoa on Helmille tullut lisää 1,1 kiloa ja vyötärölle lisää senttejä 4. Hertalla vastaavat luvut olivat aikanaan 1,1 kg ja 5 cm. Eli hyvin samoissa luvuissa mennään.

Nyt sitten jännätään montako pentua sieltä elokuun alkupuolella oikein putkahtaa!

Tässä Helmi juhannusaattona. Helmi toivoi näkevänsä juhannusyönä unessa pentujen lukumäärän. Jos näki, ei ole meille kertonut. :o)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti