keskiviikko 27. tammikuuta 2010

Helmi tuli taloon!

Käytiin perjantaina hakemassa koko porukalla Helmi kotiin! Dali oli kotiutunut jo edellisenä päivänä ja Hipsu lähti samoihin aikoihin kun minä Malmille ilmestyin. Hertta tuli tervehtimään jäljelle jääneitä pentusia muun poppoon mukana ja paluu sujui emolta ilman draamaa. Helmi lähti reippain mielin mukaan mutta ensimmäinen yö meni aika lyhyin unijaksoin. Hertta kun ei viitsinyt pennun kanssa nukkua lattiatasossa vaan kölli sängyssä. Ikävähän pennulla tuli seuraa...

Ensimmäinen viikko on sujunut vauhdikkaasti; Helmi ehti kahdesti karata avoimeen portaikkoon pentuportin läpi. Nyt se on tilkitty ja helmivarma. Neiti on hienosti oppinut portaiden nousun Mirjamin opissa, viipeltää portaat ylös lähes yhtä vauhdilla kuin Hertta ja Hulda. Ei jää maisemia ihailemaan tai korkeutta kauhistelemaan vaan suoraan ylös vaan! Pepun takana nousua turvaava ihminen saa ihan tosissaan kavuta reippaasti, jos meinaa Helmin perässä pysyä!

Hulda on käydessään pistänyt vipinää pentuun, se kun ilmeisesti yrittää varmistaa paikkaansa laumassa. Hulda ei ole agressiivinen, mutta jatkuvasti pennun kimpussa ja ahdistelemassa sitä. Vaikka Hulda on yleensä aloitteentekijä, ei Helmi jää pahasti kakkoseksi vaan kiusaa Huldaa sen kun kerkeää. Vähän turhan vauhdikkaaksi meno yltyy kun pennun "höykytykseen" liittyy emokin ja silloin on välillä puhallettava peli poikki. Kaksi isompaa vastaan pentu kun näyttää niiiiin epäreilulta!

Mutta leikki maistuu, sekä sisällä että ulkonakin (silloin kuin on ollut vähän lauhempaa)! Olen lapioinut pihalle radan (isohko kahdeksikko), jossa hupelot voivat juosta ja loikkia ympyrää ja siksakkia niin paljon kun sielu sietää.

Pikku siili


Emo näyttää mallia miten riehutaan!


Leikitäänkö?


Hepuli iski!


Vetoleikkejä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti